Räim on Eesti rahvuskala 13. February kaja
Nurme Kooli õpilased uurivad Eesti kalu.
Räim on üks tähtsamaid püügikalu kogu Läänemeres. Ta on eestlaste toidulaual juba sajandeid. Toiduks tarvitatakse värskelt, soolatult, suitsutatult ja konserveeritult. 7. klassi õpilased uurisid räime sise- ja välisehitust. Katsetati räime praadimist - 400 g räimefileed, 1,5 dl jahu, 1-2 muna, 2 tl soola, õli.
Keskkonna ülevaatuse küsitlusel selgus, et 78% kooli õpilastest sööb kala.
Nurme Kool on liitunud Rohelise Kooli programmiga.
Räim on üks tähtsamaid püügikalu kogu Läänemeres. Ta on eestlaste toidulaual juba sajandeid. Toiduks tarvitatakse värskelt, soolatult, suitsutatult ja konserveeritult. 7. klassi õpilased uurisid räime sise- ja välisehitust. Katsetati räime praadimist - 400 g räimefileed, 1,5 dl jahu, 1-2 muna, 2 tl soola, õli.
Keskkonna ülevaatuse küsitlusel selgus, et 78% kooli õpilastest sööb kala.
Nurme Kool on liitunud Rohelise Kooli programmiga.